MALZEMELER:
*4-5 adet pancar
*3-4 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sirke
*2 çorba kaşığı kaya tuzu
*1,5 litre su
*Çok tuz koymayalım ki,faydalanalım derken zarar görmeyelim...
YAPILIŞI:
*Bazıları pancarları bütün haşlar ve kabuğunu soyar,öyle de yapılabilir ama ben alışkın olduğum şekli yazmak isterim
*Bir eldiven giyerek pancarları soyalım
*İri küpler halinde doğrayarak tencereye koyalım
*Su,sirke ve tuzu da ekleyerek pancarlar yumuşayana kadar haşlayalım
*Kavanoza dolduralım,sarımsakları da soyup ekleyelim
*Bu esnada tuzuna bir bakın azsa biraz ekleyin,çoksa biraz boşaltıp su koyun,tam sevdiğiniz tadda olmalı
*Ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder