MALZEMELER:
*1 kilo hamsi veya herhangi bir balık
*Suda bekletirken 1 çorba kaşığı tuz
*Suda bekletirken 1 çorba kaşığı tuz
*1 adet iri veya 2 küçük soğan
*1 adet limon
*Çok az zeytinyağ
*Maydanoz
*1 çay kaşığı tuz
*1 fincan sıcak su
(Severseniz domates veya sıcak suda açtığınız 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyebilirsiniz,ben burada koymadım,genellikle domates doğrarım)
*1 fincan sıcak su
(Severseniz domates veya sıcak suda açtığınız 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyebilirsiniz,ben burada koymadım,genellikle domates doğrarım)
YAPILIŞI:
*Hamsileri su altında ayıklayıp kılçıklarını çıkaralım
*Tuz eklediğimiz bol suya atalım ve 15 dak.kadar dinlendirelim
*Süzgeçte bol bol yıkayarak süzelim
*Tepsi veya tencereye ister düz,istersek benim gibi rulo şeklinde dizelim
*Üzerine dilimlediğimiz soğan,limon ve diğer malzemeyi koyarak üzerini kapatalım
*Fırın veya ocakta az ısıda pişirelim..
TUZLU SUDA BEKLETMEZSEK BALIK ACI OLUR...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder