Evde bazen çok miktarda biber olur.Çürümesinler diye çareler düşünürüm.Kızartmak çok iyi olur ama çok yağlı.Biz çok ender kızartma yeriz.Ben de çarliston biber ve kırmızı biberleri değerlendirecek bir yemek buldum.Bunu lise yıllarımdan beri pişiririm.Gerçekten lezzetli oluyor.Acı sevenler şöyle pul biberini bol atıp acılı acılı yesinler...
MALZEME:
*Yarım kilo kadar çarliston,kırmızı ,sivri biber yani evde ne varsa
*2-3 kaşık sıvı yağ
*1-2 kaşık kıyma
*1 büyük kuru soğan
*1 çorba kaşığı salça (biber salçası da güzel olur.Varsa 1 adet domates, yarım kaşık salça olabilir.)
*1 tatlı kaşığı tuz ve istenilen miktarda baharat
YAPILIŞI:
*Tencereye sıvıyağ konulup soğan doğranır ve hafif kavrulur.
*Kıyma ilave edilip karıştırarak birlikte 3-5 dakika kavrulur.
*Salça eklenir.
*Uzunlamasına dörde bölünüp küp küp doğranmış biberler ilave edilip 3-5 dakika az ateşte kavrulur.
*1 su bardağı sıcak su eklenip tuz ve baharatla az ateşte 15 dk.kadar pişirilir.
Çayın yanına bile uyan bir tarif. AFİYET OLSUN
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın.
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın.
Her gün yeni bir tarifle buluşalım.Beğenirseniz lütfen tıklayarak belirtiniz ki ben geri dönüşleri anlayabileyim.Sevdiklerinize de Huzurlu Mutfak'tan söz etmeyi unutmayınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder