Huzurlu Mutfak: ALAÇATI'NIN NEFİS LİMONLARI ve LİMON REÇELİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ALAÇATI'NIN NEFİS LİMONLARI ve LİMON REÇELİ

Alaçatı 'ya gidişimdeki en büyük fayda çeşitli otları öğrenmem oldu.Hiç ayıramadığım ve tanıyamadığım otların fotolarını çektiğim için olsa gerek şu anda bir hayli fikir sahibi oldum.Sizlere de fikir vermek ve içinizi açmak için otlarımızı tanıyalım yazılarıma başlayacağım.Eksik kalan mutlaka olacaktır,ben öğrendiğim kadarını sizlerle paylaşmak isterim.
     Hepsinden önce şahane ÇEŞME LİMONU nu anlatmalıyım.Kalın kabuklu,reçel yapmaya uygun ve pek ekşi olmayan limonlara bayıldım.Ayrıca dilimlediğinizde kabuklarıyla beraber yenebiliyor.Ve ben normalde limon yiyemem,bunlara bayıldım desem yalan olmaz.Daha sonra otlarımıza geçiş yapacağım,bugünlük bu kadar olsun,sevgiler,iyi pazarlar...

Ayrıca... Limon reçeli de yaptım,yapımını sizlerle paylaşmalıyım.

Ot Festivalindeki ablalardan ve beylerden sordum,soruşturdum,yapılışını öğrendim ve yaptım,sıra sizde.Tabii bu limonlardan bulmak süper olur..

Fotoğraf kızım Zeynep'e ait...













































MALZEMELER:

*2 kilo limon
*1,5 kilo toz şeker

YAPILIŞI:
*Limonları iyice yıkayarak kabuklarını derine girmeden rendeleyelim
*Limonları dörde bölerek içlerini çıkaralım
*Kabukları kalın olduğu için içleri rahatça çıkıyor
*Kabuklarını ince ve uzunca doğrayalım
*Bir tencereye koyarak üzerine su ekleyelim
*3 gün boyunca suyunu değiştirerek bekletelim
*3 gün sonra süzelim ve şekerini üzerine boşaltalım
*1 gece de şekerle bekletelim
*Ertesi gün 2 su bardağı su ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım (üstü açık olsun,taşar)
*15 dak sonra altını kısalım,az ateşte 15 dak.daha pişirelim
*Altını kapatalım,biraz ılınınca kıvamına bakalım,sertleşmişse yarım su bardağı su ekleyerek 5  dak.daha kaynatabiliriz.Aslında pişerken bir tabağa damlatıp kıvamı anlayabilirsek daha iyi  olur,ayrıca su eklememiş oluruz.Eğer sulu olduysa birazcık daha kaynatalım.
*Pişmeye yakın içine çıkardığımız limon içlerinden bir kaç parça koymalıymışız,daha güzel  oluyormuş.
*Biraz ılındığında kavanozlara koyalım ,ağzını sıkıca kapatalım ve ters çevirip soğumaya bırakalım


AFİYET OLSUN...
Tüm diğer tariflerime bloğumdan ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
Facebook'ta HUZURLU MUTFAK için
 https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
Instagram'da HUZURLU MUTFAK için
https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder