MALZEMELER:
*3 yumurta
*4 su bardağı su
*5 yufka (4 yufkanız varsa yine aynı ölçülerde rahatça yapabilirsiniz..)
*Yarım su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
*200 gr.kıyma
*1 iri soğan
*1 iri patates
*1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,kırmızı biber,pul biber
*Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
(ACELENİZ VARSA SOĞAN VE PATATESİ ÇOK KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYARAK ÇİĞDEN KULLANABİLİRSİNİZ..)
*Kıymayı tencereye alıp az ateşte kavurmaya başlayalım
*Küçük küpler halinde doğradığımız soğanı da ilave ederek 3-4 dak.kavuralım.
*Küp şeklindeki patatesleri de ekleyerek 2-3 dak..daha kavurup tuz ve istediğimiz baharatları atalım,
*Maydanozu da ekleyerek,ocağı kapatalım
*Çukur bir kapta yumurta,su ve sıvıyağı karıştıralım
*Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim veya derin bir tepsiyi yağlayalım
*Tepsimiz kelepçeliden daha büyük olursa börek daha normal kalınlıkta olur ama illa ki kelepçelide olsun derseniz biraz kalın oluyor fakat kalın da olsa börek hamur olmuyor,yapabilirsiniz..
*İlk yufkayı taşırarak,düz şekilde serelim
*Diğer yufkaların 2 sini yarıya bölelim (4yarım yufka) aralarına sıvı karışımdan 1'er kepçe dökerek yufkaları ıslatalım
*4 yarım yufkayı ıslatınca kıymalı harcın yarısını yayalım
*Kalan yufkaların 2 yarımını da aralarını ıslatarak yayalım
*Tekrar kıymalı harcı koyarak bitirelim
*Kalan yufkaları da ıslatarak serelim
*Sıvı malzemeden 1-2 kepçe kalsın
*Böreği dilimleyelim
*Kalan sıvı karışımı en üste dökelim
**Kısaca bu börekte iki arada kıymalı iç kullandım,şahane oldu..
*200 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim
*İsterseniz 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ karışımını da üzerine sürebilirsiniz.daha parlak olur.
*Pişirmeden ve son sosu dökmeden önce mutlaka dilimleyin,pişince zor oluyor.Ve sos içine daha iyi işliyor..
*Geceden hazırlayıp üzerini kapatarak sabah pişirebilirsiniz.Ben 2 saat önceden hazırladım harika oldu,hemen de pişebilir sorun olmaz,duruma göre davranın!!!
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder