MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı ılık süt (eğer süt soğuksa bardağa biraz eksik süt2,5 su bardağı un koyup sıcak su ekliyorum,süt ılınmış oluyor)
*2,5 su bardağı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu ve 8-10 damla limon suyu
*1 küçük çay bardağı kuruüzüm
*2 dolu kaşık kakao
*Damla çikolata
YAPILIŞI:
*Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpılır
*Sıvıyağ ve süt eklenip tekrar çırpılır
*Un,vanilya ve kabartma tozu birlikte elenerek üzerine limon suyu sıkılır,bu işlem kabarmasına yardımcı olur.
*Kaşık veya spatula ile alttan üste doğru karıştırarak sıvı karışıma eklenir
*Hazırlanan hamurun yarısı başka çukur bir kaba konulur
*Bir yarıya kakao ve istenilen miktarda damla çikolata eklenir
* Diğer yarıya da üzümler eklenir.(Üzümler yıkanıp süzülür ve süzgeçte hafif unlanıp sallanarak unun fazlası dökülür)
*Kalıp yağlanır
*Kek hamurunun biri sağ ele,diğeri sol ele alınıp aynı anda yavaşça kalıba dökülür
*Beyaz kısım fazla gelirse kalanına biraz kakao ekleyip kakaolu kısma ilave edebilirsiniz,hamurlar eşitlenir.
*5 dakika önceden ısıtılmış 175 dercedeki fırında 35-40 dakika pişirilir
*Kakaolunun ortasına kürdan veya bıçak batırın,temiz çıkarsa olmuştur.Tabii beyaz kısım da güzelce kızarmalı.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder