Yaptığım ayva reçelini sizlere sesli olarak anlatmaya çalıştım.
Tamamen soğuduğunda tam kıvamında oldu.
Dondurucuda tam soğutarak kıvamı anlarsınız o sırada ocağı kapatın ki deneme yaptığımız kısım buzlukta soğuyana kadar reçelimiz katılaşmasın.
Eğer sulu olmuşsa ocağı açıp 5_6 dak.daha az ateşte pişirip tekrar bakın.
Eğer katı ise üzülmeyin,1 türk kahvesi fincanı su ilave edip yarım dakika daha kaynatın.
💖💖💖😀
Yeni bitirdiğim masa örtün sunuma yakışmış değil mı,ne dersiniz??
TARÇINLI_KARANFİLLİ AYVA REÇELİ
MALZEMELER
Sizler tabii ki yarım ölçü de yapabilirsiniz..
2 kg.iyi kalitede ayva (daha lezzetli ve sulu oluyor)
1,5 kg.şeker
2 adet tarçın çubuğu
5_6 adet karanfil
Çay kaşığının ucuyla tereyağ
Ayva çekirdekleri
Piştikten sonra Çeyrek limon suyu
Ve isterseniz
1 paket vanilya da ekleyebilirsiniz
💖💖💖
YAPILIŞI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder