💗💗💗
YALANCI CHEESCAKE
Pişirmeden yapılan şahane bir sütlü tatlı..
Eminim siz de bayılacaksınız..
Bisküvili taban,buz gibi krema ve nefis sos ..
🎂
MALZEMELER
TABANI
200 gr.yulaflı burçak bisküvi
50 gr.eritilmiş tereyağ
🎂
KREMASI
1 lire (5 su bardağı süt)
1 su bardağı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un ve nişasta karışık
(1 su bardağından 1 parmak eksik)
🎂
Piştikten sonra
1 paket vanilya
200 gr.krem peynir
(Krem peynir yoksa labne de koyabilirsiniz ama önceden süzgece veya tülbente koyarak suyunu sürdürmek gerekir.Kremayı sulu yapabilir)
Benim tavsiyem krem peynir yönünde👌
🎂
ÜZERİNE
Meyveli sos
Veya
Ben evdeki mürdüm eriği reçelini kullandım
4 dolu yemek kaşığı reçel
1_2 yemek kaşığı su
1 silme yemek kaşığı nişasta
🎂
YAPILIŞI
Bisküvileri rondoda veya döverek toz haline getirin
Eritilmiş tereyağ ekleyip beraberce rondodan geçirin veya yoğurun
Sunum tabağına sadece kelepçeyi veya çemberi yerleştirin
Kelepçe veya çember içine bisküvili karışımı bastırarak döşeyin
Bir bardağın dibiyle bastırıp iyice düzleştirin
Buzdolabına koyun
🎂
Daha sonra
Tencereye süt,un ve şekeri koyup karıştırın
Ocağı yakıp tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin
Kaynadıktan sonra 20_30 saniye daha kaynatın ki un kokusu gitsin
Ocağı kapatın mikserle iyice çırparak hem pürüzsüzleştirin hem de ilk sıcaklığını alın
İçine peynir ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın
🎂
Buzdolabından Bisküvili kalıbı çıkarıp kremayı üzerine döküp düzeltin
Tekrar dolaba koyun
🎂
Reçeli kısık ateşte ısıtın
Biraz suda açtığınız nişastayı ekleyip hızlıca karıştırın
Rondodan geçirip pürüzsüz hale getirin
(Ben bir anlık dalgınlıkla rondodan geçirmeden döktüm 😉)
🎂
Dolapta soğumuş olan pastanın üzerine döküp düzeltin
İyice soğuyana kadar hatta 1 gece önceden buz dolabında kalsın
Kelepçe veya çemberin kenarlarından çizmeyen bir bıçakla geçin
Kelepçeyi alın
💃💃💃💃
AFİYET BAL OLSUN
Beni İNSTAGRAMDA @huzurlu_mutfak
DİYET TARİFLER için @huzurlu_diyeti
Facebook 'ta Huzurlu Mutfak
Ve twitter'da @huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..
Sevgilerle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder