MALZEMELER
*3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 narın suyu
*1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
*1 çay bardağı nar tanesi
*3 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
YAPILIŞI:
*Yumurtaların akı ve sarısını ayıralım
*Aklarına şekerin yarısını iki defada ekleyerek kar gibi olana dek çırpalım
PÜF NOKTASI:
*Kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek
*Kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek
*Kabımız ve mikserin telleri kuru olacak
*Hep aynı yönde çırpılacak
*Yumurta sarılarına kalan şekeri ekleyerek beyazlaşana kadar çırpalım
*Sütü,yağı ve nar suyunu ekleyerek karışana kadar çırpalım,çok değil
*Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte eleyerek 2-3 defada dökelim ve karıştıralım
*Yumurta aklarını 3 defada spatula ile alttan üste katlar gibi yedirelim
*Nar tanelerinin 2 kaşığını da ekleyerek yağlanmış, unlanmış ve nar taneleri serpilmiş kalıba dökelim
*Üzerine de nar taneleri serpelim ve kalıbı masaya biraz sertçe vurarak havasını alalım
*175 derecedeki fırına koyarak 35-40 dak. kızarana kadar pişirelim
*Fırına göre değişebilir,yine arada bakın derim
*Kızardığını görünce kürdan batıralım,temiz çıkarsa olmuştur
PÜF NOKTASI:
*Fırından hemen almayalım ki dışarının soğuk havasıyla temas edip sönmesin.
*10 dak.fırın içinde kalabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder