MALZEMELER.
*1 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
*1 yumurta (sarısı içine,akı üzerine)
*1 yemek kaşığı margarin (istemezseniz koymayın)
*Yarım su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz maya veya 1 adet kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*2 kaşık yoğurt
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı nişasta (eğer yoksa şart değil)
*Aldığı kadar elenmiş un (4-4,5 su bardağı)
Bu fotoğraftaki simite yapmadım ama renginin daha güzel olması için Yarım çay bardağı pekmez ile 1 çay bardağı suyu karıştıralım.Simitleri ve simitleri önce bu suya sonra susama bulayalım..
*Susam (ÜZERİNE)
YAPILIŞI:
*Ilık su içerisinde şekeri eritelim
*Tüm malzemeyi yoğurma kabı veya robotta karıştırarak ele yapışmayan ama sert de olmayan bir hamur elde edelim (unu kontrollü koyalım,hamur sert olmasın)
*Hamurumuz mayalı ama bekletmek şart değil,simitleri yaparken mayalanma süreci devam ediyor,vaktiniz varsa 15-20 dakika bekletebilirsiniz
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içlerimizle uzatalım daha sonra tezgah üzerinde iki elimizle hafif bastırarak öne arkaya hareket ettirince düzgün bir fitil şeklini alıyor
*İki ucunu birleştirip yuvarlak şekil verelim
*Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim
*Hepsi tamamlanınca üzerine yumurta akı sürüp susam serpelim,bazılarına yumurta sarısı sürerek çatalla şekil verebiliriz
*185 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim..
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_mutfak yazarak takip edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder