*2 su bardağı kısırlık (köftelik bulgur)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası (acı olursa daha iyi,o zaman yarım kaşık koyalım)
*Çeyrek çay bardağı zetinyağ (şalgam suyu koyacağımız için daha az yağ kullanabiliriz)
*Yarım çay bardağı şalgam suyu (isteğe bağlı,çok yakışıyor)
*2-3 dal incecik doğranmış taze soğan
*Dereotu,maydanoz
*2 adet sivri biber
*1 limon suyu
*Sumak,kırmızı biber,kuru nane
*1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
*İnce süzgeçte yıkayıp süzdüğümüz bulgurun üzerini 2 parmak geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı kaynar su dökülür
*Kabın kapağı kapatılarak kenara alınır
*Bu arada tüm yeşillikleri yıkayıp incecik doğrayalım
*Bulgurun üzerine yağı,şalgam suyunu ve salçaları ekleyerek güzelce karıştıralım
*Yeşillikleri ve sivri biberi ekleyelim,tuzu ve baharatları da ekleyerek karıştıralım
*Limon suyunu sıkalım
*Baharatları da ekleyerek harmanlayalım
PÜF NOKTASI:
*Ben çoğu zaman içine küçük küpler halinde salatalık doğrarım,bazen de mor lahanayı incecik kıyıp tuzla ovarak yıkarım ve eklerim,size de tavsiye ederim...
Bu fotodaki şekil için,kek kalıbını hafif yağlayıp kısırı içine bastıralım ve servis tabağına ters çevirip süsleyelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder