MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 adet kabartma tozu
*1 vanilya
*2,5 su bardağı un
Klasik bir kek tarifini pastaya dönüştüreceğiz..
*Katları ıslatmak için 1 su bardağı süt veya meyve suyu
KREMASI:
*3,5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı margarin
*1 vanilya
Eğer krem şantiniz varsa yağ ve vanilya koymayalım. Krema biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyerek çırpalım,daha güzel bir krema olur.
YAPILIŞI:
KEK:
*Yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım (beyazlara hiç sarı karışmamalı)
*Beyazları şekerin yarısıyla sertleşene kadar çırpalım (kaseyi çevirince dökülmeyene kadar)
*Sarılarına da diğer şekeri ekleyerek beyazlaşana kadar çırpalım
*Sarılarına sıvıyağ ve sütü de ekleyelim ve çırpalım
*Un.kabartma tozu ve vanilini eleyelim
*Bu kısma ilave ederek karıştıralım
EN SON
*Yumurta beyazlarını da sarıların olduğu hamura iki üç defada spatula veya kaşıkla yavaşça karıştırarak ilave edelim ,hızlı olmayalım ki yumurta beyazları sönmesin
*Gül veya herhangi bir kalıbı margarinle yağlayıp hafifçe unlayalım
*170 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim
*Kızarınca bir kürdan batıralım,temiz çıkarsa olmuştur
*Pişen keki 10 dakika sonra fırından çıkarıp bir tele ters çevirelim,soğusun
KREMA:
*Kek soğurken kremayı pişirelim
*Tencereye koyduğumuz süte tel çırpıcıyla karıştırarak unu,nişasta ve toz şekeri ekleyerek karıştıralım
*Karıştıra karıştıra pişirelim,kaynayınca altını kısıp bir iki dakika daha kaynatalım
*Altını kapatıp yağ ve vanilini ekleyerek iyice çırpalım
*Arada karıştırarak soğutalım
Yukarıda yazdığım gibi krem şantiniz varsa soğuttuğunuz kremaya bir poşet krem şanti ekleyip iyice çırpalım
BÜTÜNLEME:
*Soğuyan keki enlemesine ikiye bölelim
*Katları sütle ıslatalım
*Alt katına krema sürüp üst katı kapatalım
*Pastanın üzerine gül şeklini kapatmayacak şekilde kremamızı sıvayalım ve istediğimiz şekilde süsleyelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder