MALZEMELER:
*250 gr.karnabahar
*250-300 gr.yoğurt
*1-2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı tuz
*Tuz,pul biber,kırmızı biber,nane,sumak
*Dereotu
YAPILIŞI:
*Karnabaharı bıçakla çiçeklerine ayıralım
*Çiçekleri yıkayıp bolca suya koyalım (kaynar suya koyarsak daha iyi)
*Yumuşayana kadar haşlayalım
*Haşlanan karnabaharları süzgece alalım
*Bu arada yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştıralım
*Soğuyan karnabaharı tuz ve yoğurdu karıştıralım
*Servis kasesine alıp üzerine dereotunu kıyalım ve baharatları serpelim
*İstersek az bir sıvı yağı kızdırıp kırmızı biber ve toz naneyi ekleyelim ve salatanın üzerine gezdirelim..
Dereotunu yoğurdun içine de doğrayabiliriz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder