Alman Pastasını 1985 yıllarında tanıdım.Daha önceleri de vardır tabii ama ben genç kızken keşfettim ve tadını hiç unutamam.Son yıllarda pastanelerde eski güzel Alman pastaları yok.Son dönem tariflerde de normal pandispanya pastalarına Alman Pastası diyorlar.Ben de gerçek ve eski tarifimi buldum ve hepimizin sevdiği mayalı tatlı hamurdan yapılan pastayı yaptım.Gerçekten de tadı aynı oldu.Misafirim vardı,eskiye döndüğünü ve aynı mis kokuyu duyduğunu söyledi Yapımı çok kolay,herkes yapabilir.Hele robotu olanlara çocuk oyuncağı,hamuru robot yoğurur,gerisi bize kalır.
.
MALZEMELER:
HAMURU:
*2 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*2 kaşık yoğurt
*2 kaşık tereyağ veya margarin
*1 paket kuru maya
*4-5 su bardağı un
*1 paket mahlep
*1 paket vanilya
KREMASI:
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*2 kaşık kakao
*1 yumurta sarısı
*1 kaşık margarin veya tereyağ
*1 vanilya
*Ilık süt,su ve maya karıştırılır ,maya hafif kabarınca yumurtalar eklenip çırpılır
*Yoğurt,şeker ve yumuşak yağ da eklenir ve çırpılır
*Kuru malzemeler elenerek karışıma eklenir ve yoğrulur
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve mayalanmaya bırakılır(üzeri kapatılarak)
*30 dakika mayalanıp kabaran hamur,yağlanmış tepsiye veya kelepçeli kalıba yayılır
*Tepside de 10 dakika mayaladırılır
*Hafif ısınmış 175 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir
*Bir kürdan batırılır,temiz çıkarsa pişmiştir
*Fırından alınıp üzeri temiz bir bezle örtülür
*Hamur o kadar güzel kabarıyor ki benim hamurum pişerken ortadan enlemesine ayrıldı o sebeple resimdeki ayrım düzgün değil.
*Mis kokular sadece evi değil binayı sardı, emin olun.
*Kreması için kuruları bir tencerede tel çırpıcıyla karıştırın
*Sonra sütü ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın ve ocağa üzerine alın
*Orta ateşte karıştırarak pişirin
*Kaynayınca altını kısıp 1 dak.daha pişirin
*Altını kapatın ve margarin( veya tereyağı) ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın
*Soğuyan hamuru enlemesine kesip arasına kremeyı sürün
*Pasta soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin
Alman Pastasının bir de kırıntısı vardır ve üzeri bununla süslenir ama ben kaloriyi artırmak istemedim.
KIRINTI,pudra şekeri,margarin ve undan oluşuyor, Hepsinden 1 er kaşık koyup elimizle kuru bir kırıntı hazırlıyoruz,hamurun üzerine bunu yayıyoruz ve öyle pişiriyoruz.
İSTERSENİZ mayalanmış hamurdan küçük parçaları yuvarlayarak tepsiye dizip porsiyon pastalar yapabilirsiniz, AYRICA porsiyon pişirdiyseniz üzerlerini ermiş çikolata veya çikolatalı sosa bulayabilirsiniz.Mmmm nefis olur,şimdiden elinize sağlık..
AFİYET OLSUN..
merhaba buket hnm elinize sağlık pasta harika görünüyor çaybardağı ölçüsü aklıma takıldı hangi çay bardağından olmalı acaba ? sevgiler
YanıtlaSilSevgili Emine Hanım çay bardağı geleneksel küçük çay bardaklarından.Eğer yoksa normal su bardağının yarısı kadar koyabilirsiniz.Aslında gramla ölçü vermeliyim ama çoğumuzda tartı olmadığı için pratik olsun istiyorum.Teşekkür ederim..
Sil