yaptım.Dondurma gibi pürüzsüz ve lezzetli oldu..
MALZEMELER:
*3 dilim balkabağı + 2 yemek kaşığı toz şeker +1 su bardağı su
*2,5 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*2 kaşık un
*1 yumurta
*1 paket vanilya
YAPILIŞI:
*Balkabağını dilimleyip 2 kaşık şeker ve suyla yumuşayana kadar haşlayalım
*Yumuşayınca 1 bardağa yakın suyu kalıyor,bu suyu atmayıp birlikte ezelim
*Bir tencereye bu püreyi,sütü,unu ve yumurtayı koyup el blendırı ile hepsini çırpalım
(Bu işlem pürüzsüz olmasını sağlar)
*Daha sonra ocağı yakıp karıştırarak pişirelim,kaynayınca bir iki dakika daha pişsin
*Altını kapatınca vanilyayı ekleyerek çırpalım
*Kalıp veya kaselere bölüştürelim
Bu ölçüden resimdekiler ve 2 normal kase çıkıyor,yani 6-7 kase kadar..
*Üzerini hindistan cevizi,fındık,fıstık veya soslarla süsleyebilirsiniz..
*Buzdolabında soğuduktan sonra servise hazırdır..
Ben ıslatıp süzdüğüm silikon kalıba koydum,rahatça cıktı..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder