Bu tarifi dün verecektim ama....
Şu anda Murat Göğebakan'ı dinliyorum.Ona da Allah rahmet eylesin...
*3,5 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı toz şeker
*3 dolu yemek kaşığı un
*1 adet vanilya
*1 tatlı kaşığı margarin (şart değil ama,parlak ve kıvamlı yapar)
*Süslemek için vişne,badem şekeri..
YAPILIŞI:
*2,5 çay bardağı kaynar suya jöleyi döküp karıştırarak eritelim
*2,5 çay bardağı ılık suyu da koyup iyice karıştıralım
*Jöleli kısım tatlının altına konup soğutulacak ki ters çevrilince üstte kalsın
*Jöleye vişne,başka bir meyve veya ne isterseniz ekleyin
*Tatlıyı yapacağımız kabı ıslatıp süzelim ve jöleyi öyle boşaltalım,rahat çevrilir.
*Jöleyi buzluğa koyalım ve muhallebiye geçelim*Sütü ,şekeri ve unu bir tencereye koyup, tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim
*Kaynayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirip,ocağı kapayalım
*Vanilya ve margarini ekleyip varsa mikserle 5-6 dakika çırpalım
*Arada karıştırıp ılıtalım 5-6 dakika yeter
*Biraz ılınınca sertleşmiş jölenin üzerine yavaşca dökelim
*Soğuması için buzdolabına koyalım
*3-4 saat sonra kıvam alacaktır
*Servis tabağına ters çevirip üzerini hindistan cevizi.fındık,ceviz vb.istediğiniz şeylerle süsleyebilirsiniz
*Jölenin içinde bir şeyler varsa ayrıca süslemeye gerek olmayabilir,nasıl isterseniz
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder