Mutlu haftalar arkadaşlar..
Sizlere yine farklı bir #turşu tarifi ile geldim.Soğan severler ekran başına😍
💕
Hem sağlık hem mutluluk deposu beyaz ve kırmızı soğandan yaptım..
Turşu zamanı geldi geçiyor,az veya çok siz de bir şeyler kurun kışın zevkle tüketin..
Bloğumda bamya,kivi ,elma vs.turşuların tarifi de var.
Site içi aramaya turşu yazın,hepsi ve fazlası karşınızda olacak 💗
SOĞAN TURŞUSU
Arka planda #kelek ve #acur turşusu var.
Bu ölçü tüm turşular için geçerlidir.
MALZEMESİ
1,5 litrelik kavanoz
Toplamda 10_15 adet beyaz ve kırmızı soğan
3 yemek kaşığı kaya tuzu (Turşu tuzu)
1 çay bardağı sirke
5_6 diş sarımsak
Varsa 2 çay kaşığı limon tuzu
Ben sumak severim 1 çorba kaşığı kadar #sumak
10_15 adet nohut
1 tatlı kaşığı toz şeker
🌺
YAPILIŞI
Kavanozu güzelce yıkayın
Soğanların kabuklarını soyup fotoğrafta da göreceğiniz gibi halka halka veya büyük soğansa yarım halka şeklinde doğrayın
Sarımsakları soyun
Kavanoza soğanları yerleştirin
Sarımsakları ve nohutları atın
750 gr.suyu tencereye koyup tuzu da içine atın
Kaynatın ,karıştırın tuz erisin
Altını kapatın
Sirke limon tuzu ve şekeri ekleyin
İlk sıcaklığı geçince kavanoza boşaltın
Sumak ekleyin
(Varsa bir kaç adet tane karabiber de ekleyebilirsiniz)
Turlu suyu su ve tuz kaynatılmadan suyun içinde tuz eritilerek de hazırlanabilir ama ben bu şekilde tuz miktarı ve tadından emin olmak istiyorum çok tuzlu veya az tuzlu olmasın
Çok tuzlu sağlığı az tuzlu turşuyu bozar💕
Atasözü gibi konuştum valla😉
Suyu eksik kalırsa oda ısısındaki içme suyu ile tamamlayabilirsiniz
Kapağını sıkıca kapatın
15 gün açmadan serin bir yerde saklayın
Kavanozu açıp biraz yedikten sonra kavanozu buzdolabına da koyabilirsiniz
💖
İYİ BİR TURŞU MALZEMENİN TAZE VE ÇÜRÜKSÜZ OLMASINA BAĞLIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder