MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 dolu su bardağı toz şeker veya pudra şekeri (pudra şekeri koyarsanız çırpma işlemini daha uzun tutun,varsa robotta çırpın)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Çeyrek limonun suyu
*1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*3 su bardağı un
*Varsa 1 çay bardağı veya istediğiniz miktarda dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
****Tüm malzemeler oda ısısında olmalı ki kek iyi kabarsın..
*Yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar iyice çırpalım
*Süt ve sıvıyağı ekleyerek çırpalım
*Tarçınla havucu da ilave ederek karıştıralım
*Cevizi de ilave edelim
*Un,kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyelim ve mikserin en düşük devrinde çok az,un karışana kadar çırpalım ( spatula veya da kaşıkla da karıştırabiliriz)
*Margarinle yağlanmış olan kek kalıbı veya 22 cm.lik küçük tepsiye dökerek önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırınımıza koyalım
*Yaklaşık 30-35 dak. sonra eğer kızardıysa bir kürdan veya bıçak batıralım,temiz çıkarsa pişmiş demektir.
FACEBOOK'DA HUZURLU MUTFAK İÇİN TIKLAYINIZ..
INSTAGRAM'DA HUZURLU MUTFAK İÇİN TIKLAYINIZ..
TWİTTER'DA HUZURLU MUTFAK İÇİN TIKLAYINIZ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder