Huzurlu Mutfak: BALKABAKLI KEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

BALKABAKLI KEK

Dün aldığım kabakların birazını yemek yapmak için ayırdım,bir kısmı ile de kek yapmak istedim.Yalnız iki renkli yapacakken daldım ve hoop diye yağlanmış kalıba döktüm.Fırına attıktan sonra aklıma geldi ,artık geç oldu.Tadı gayet güzel,kakaolu ,turuncu olarak iki renk yapılırsa daha da güzel görünür.Onu da anlatacağım aşağıda...

Balkabağı yemeği yapmak isterseniz linki tıklayınız,tavsiye ederim,doyumsuz bir tadı var.
http://buketcengiz.blogspot.com.tr/2014/11/balkabagi-yemegi.html




MALZEMELER:
*1 dilim yani 250-300 gr.balkabağı
*3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler 2 bardak koyabilir,bu az tatlı ama bizim ev için normal bir  tad..)
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı ılık süt
*2,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*İki renkli yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao


 *Balkabağı dilimini küp küp doğrayalım
*2-3 su bardağı suyla haşlayalım


*Yumuşadığında suyunu süzerek ezelim (1 su bardağından biraz fazla  oluyor ama siz fotodaki kadar değil, daha az koyun, bence öyle olursa daha iyi pişecek .Yediğimde böyle düşündüm,sizinle paylaşmam gerek..




*Yumurta ve şekeri iyice çırpalım

*Balkabağı püresini ilave ederek çırpalım









Un,kabartma tozu ve vanilya da eklenince, soldaki tonda ,güzel renkli bir kek hamuru oluyor..







*Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı iki üç defada ekleyerek düşük  devirde  çırpalım
*Veya alttan üste yavaşca karıştırarak unu yedirelim
*Margarinle yağladığımız kelepçeli veya normal kalıba boşaltalım
*Kelepçeli kalıbın altına mutlaka yağlı kağıt serelim,belli olmaz, kenarlardan  akabilir
*Eğer iki renkli yapmak isterseniz kalıba hamurun yarısından biraz fazlasını  dökelim,kalan kısma  kakaoyu ekleyerek karıştıralım ve sade hamurun  üzerine dökelim,
*Bir çatalı batırarak sağa sola hareket ettirelim 
*185 derecede 1 saat pişirelim ,fırınınız çabuk pişiriyorsa daha düşük ısıda  pişsin çünkü içi çiğ  kalabilir
*Kızarınca keke bir kürdan batıralım ,kuru çıkarsa pişmiş demektir.


AFİYET OLSUN...

Tüm tariflerim bloğumda,aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
facebook için https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
instagram için https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/
Twitter için https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak






2 yorum:

  1. Süper görünüyor.Nefis bir lezzet ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gülten Hanım çok teşekkür ederim,sizin yaptığınız her şey de çok güzel..Sevgilerle..

    YanıtlaSil