MALZEMELER:
*125 gr.yani yarım paket margarin veya tereyağ (oda ısısında olmalı)
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta (sarısı içine,akı dışına)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*3 su bardağı dolusu un
*Üzeri için bir kasede toz şeker
YAPILIŞI:
*Yağ ve şeker ,şeker eriyip krema gibi olana dek çırpılır veya karıştırılır
*Yumurta akı ve kasede şeker hariç tüm malzemeler tek tek eklenerek karıştırılır
*Hafif sert bir hamur olmalı ki pişerken çok yayılmasınlar
*Hamurdan parçalar koparıp yuvarlanır ve bir tabağa dizilir
*Üzerleri önce çırpılmış yumurta akına sonra da toz şekere bulanır
*Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
*175 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirilir
*Son 10 dakika alt rafa alalım ,üzeri çok kızarmasın
PÜF NOKTASI:
Bu kurabiyelerin özelliği beyaz pişmesidir.
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..
Herşey çok güzel.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,sizin de öyle,ellerinize sağlık❤
YanıtlaSilÇayın yanında nasılda güzel gider ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSil