*4 yumurta
*1 su bardağı beyaz veya esmer şeker
*1 su bardağı zeytinyağ ( yarısını su ,yarısını zeytinyağ da yapabilirsiniz,birazcık daha kuru ama az kalorili olur,lezzetinden bir şey kaybetmiyor)
*1 su bardağının yarısı süt,yarısı su
*2 çorba kaşığı neskafe
*3 su bardağı kepekli un (hangi çeşit un isterseniz kullanabilirsiniz)
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyzlaşana kadar çırpalım ama şekerin hepsini birden ilave etmeyelim,çırptıkça bir iki kaşık gibi ekleyelim,güzelce kabarsın
*Zeytinyağı ekleyerek düşük devirde çırpalım
*Süt ve su karışımını ekleyerek çırpalım (süt çok soğuksa hafif sıcak su ekleyelim ki oda ısısında olsun)
*Neskafeyi de ekleyelim
*Beyaz un kullanacaklar un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bir kaç defada ekleyecekler ve spatula ile alttan üste yavaş hareketlerle olmalı ki kabarcıklar sönmesin
*Kepekli veya tam buğday unla yapacaklar ise bir kaç defada direkt un,kabartma tozu ve vanilya karışımını ekleyebilirler
*Kepekli un da elenebilir ve altında kalan tanecikler atılmaz o da eklenir çünkü faydalı olan kısım onlardır.
*Sıvılara kuru malzemeyi de ekledikten sonra margarin veya tereyağ ile yağlayıp un serptiğimiz kalıba boşaltalım
*5 dakika önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar içi de pişene kadar pişirelim
*Kürdan veya bıçak batırıp çıkaralım temiz çıkarsa olmuştur
*Pişince fırından hemen çıkarmayalım,4-5 dak.dursun sonra alıp soğutalım
*Üzerine soğuyunca süzgeçle pudra şekeri serpelim ve sosla süsleyelim..
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder