MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*3 adet muz
*1 çay kaşığı tarçın
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*3 bardak un
YAPILIŞI:
*Yumurtaları çırpalım,şekeri iki üç defada ekleyerek beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim
*Sıvıyağ ve sütü de ekleyerek yine çırpalım
*Unu,kabartma tozu.vanilya ve tarçını birlikte eleyerek bir kaç defada hamura ekleyerek spatula ile karıştırarak yedirelim
*3 muzu doğrayıp rondoya koyalım ve çekelim ,isterseniz sadece doğrayın o da güzel olur
*Muzları da ekleyerek karıştıralım
*Kalıbımızı yağlayıp un serpelim,kalıbı sallayarak her yerini unlayalım ve unun fazlasını dökelim
*Kek hamurumuzu kalıba döküp düzeltelim,bir iki kez tezgaha vurup düzleşmesini sağlayalım
*175 derecedeki fırına koyup 40 dakika kadar pişirelim
*Kek kızardığında ortasına kürdan batırıp çıkaralım,temizse pişmiştir
*Fırını kapatıp, kapağını aralayalım 10 dak.sonra fırından çıkaralım
PÜF NOKTASI:
*Keklerim kalıba yapışıyor diyorsanız ,ki bu usulle yapışmaz ama emin olayım derseniz kalıbı tabağa ters çevirip üstüne nemli bez koyun,kekiniz servis tabağına rahatça çıkacaktır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder