MALZEMELER:
BEĞENDİSİ İÇİN:
*4-5 adet közlenmiş patlıcan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1-2 diş sarımsak (istenirse)
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*1 tatlı kaşığı tuz
ETİ İÇİN:
*300-350 gr.kuşbaşı doğranmış et
*1 adet iri soğan
*2 domates veya 2 yemek kaşığı salça
*Domates doğrayacaksanız ayrıca 1 yemek kaşığı salça koyun ,hele acılı biber salçası da eklerseniz nefis oluyor
*Yaklaşık 3 bardak kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Karabiber vb.baharat
*3-5 dal doğranmış maydanoz
YAPILIŞI:
*Küçük doğranmış kuşabaşı etleri kızgın tencereye koyalım,altını kısalım
*Tahta bir kaşıkla karıştırıp suyunu çekene kadar pişirelim
*Küp doğranmış soğanları ve yağı da ekleyerek hafif kavuralım
*Doğranmış domates ve salçayı ekleyerek biraz kaynayınca suyunu da koyalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım
*Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatını ekleyelim ve altını kapatalım
GELELİM BEĞENDİYE...
*Patlıcanları fırında ( közmatikte veya ocak üstünde) közleyelim
*Hazır közlenmiş patlıcan da aynı işi görür (kavanozlarda olan)
*Patlıcanların kabuklarını soyup sudan geçirelim
*Küçük küçük doğrayarak ayrıca çatalla ezelim
*İsterseniz rondodan geçirin,daha pürüzsüz olur..
*Bu arada tavaya yağı koyup hafif ısınınca unu ekleyerek yarım dakika kavuralım
*Patlıcanları ekleyerek beraber karıştıralım
*Sütü dökelim ,tuzunu ekleyelim ve arada karıştırıp sütü çekmesini sağlayalım
*Dibi tutar gibi olunca kapatıp rende kaşarı ve sarımsağı ilave edip karıştıralım
SUNUM:
*Servis tabağına beğendiyi yayalım,ortasına etlerimizi yerleştirelim
*Maydanoz ve hafif kaşar rendesiyle süsleyelim.Ben biraz baharat attım,karabiber ve kırmızı biber..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder