MALZEMELER:
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı dolusu karbonat
*2 çay kaşığı tuz
*2-3 su bardağı un
*Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
*Yoğurma kabında yoğurt ve yumurtayı kaşıkla karıştırın
*Tuz,karbonat ve unun tamamı olmayacak şekilde ekleyip yoğurun
*Eğer ele yapışıyorsa kalan unu ekleyin
*Elimizi temizlemek için de un alıp elimizi ovuşturmalıyız.Rahatlık olur.
*Yoğurduğunuz hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın
*Çok ince olmayacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın
*Bardak ağzı veya kalıpla kesip kızgın yağa atın
**Tava içinde çok sıkışmayacak sayıda atalım
**Ateşi arada kısın ki yağ çok yanmasın
*Aşırı kızartmadan,pembe olunca kağıt havlu üzerine alın
AFİYET OLSUN..
Bu hamurlardan bende sürekli yaparım çok severiz, sizinkilerde çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil@tatlıkabağı yorumunuz gözümden kaçmış,çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil