MALZEMELER:
Güllaç için:
*8 yaprak güllaç
*4 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 adet vanilya
Kreması için:
*4 bardak süt
*4-5 kaşık toz şeker
*2 kaşık un
*1 kaşık nişasta
*1 yumurta
*1 kaşık margarin (şart değil )
*1 adet vanilya
Süslemek için ve kremanın arasına gereken: 2 kase çilek
YAPILIŞI:
*Önce kremayı pişirelim.
*Süt,yumurta,şeker,un ve nişastayı (nişasta yoksa aynı miktarda un koyun) tencereye alın,
*Orta ateşte karıştırarak kaynatın
*2-3 dakika daha pişirip kapatın
*Margarin ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpın
*Ilınması için kenara alın ama arada bir karıştırın ki,üzeri kabuk tutmasın
*Genişçe bir tencereye süt,şeker ve vanilyayı koyup ısıtın.Kaynamasın, güllaç yaprakları hamur olabilir
*Pastayı yapacağımız kalıba streç film serin
*Güllaç yapraklarının her birini 4'e bölüp süte batırın,iyice ıslansın
*Bu şekilde 4 adedini kalıba serin
*1 kepçe sütü güllaç yaprakları üzerinde gezdirin
*Üzerine kremanın yarısını döküp üzerine çilekleri döşeyin
*Kalan yarıyı da döküp güllaç yapraklarını öncekiler gibi süte batırıp üstüste dizin
*Kalan sütü de üzerine dökün.Merak etmeyin yapraklar çekecektir.
*Kalıbı temiz bir poşete koyup ağzını bağlayın ve buzluğa kaldırın.
*En az 5-6 saat kalmalıdır.
*Sonra dışarı çıkarıp 20 dakika kadar bekletip servis yapın
**Rokoko pastaya benzer bir tat..AFİYET OLSUN..
- Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
ellerine sağlık. bunu ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil