.
MALZEMELER:
*2'li milföylerden oluşan bir paket milföy hamuru
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 patlıcan
*Varsa 1-2 adet sivri biber
*2 küçük veya 1 büyük domates
*Lezzeti daha da artsın derseniz yarım adet et bulyon (ben koydum)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1'er çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
*Üzerine yumurta sarısı (beyazı içi pişip de soğuyunca ona eklenebilir,yine pişecek nasılsa)
*Susam,çörek otu.
YAPILIŞI: Aşağıda resim böreklerin pişmeden önceki hali...
İÇİ:
*Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır
*Tuzlu suya atılır.(1 -2 litre suya 2 tatlı kaşığı tuz)
*Piyazlık yani yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir
*Varsa sivri biberler incecik doğranarak eklenir,bir kaç dakika daha kavrulur
*Tuzlu sudan alınıp suyu sıkılan patlıcanlar tencereye alınıp beraberce 2-3 dakika kavrulur.
*İstenirse yarım bulyon eklenir
*Sonra soyulup doğranmış domatesler ve 1 çay bardağı su konulur,kısık ateşte pişirilir.
*Patlıcanlar yumuşayınca altı kapatılır
*Tuz ve baharatları atılıp ılınmaya bırakılır
*2'li milföyler hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına büyütülür
*Ilınan içten uzun kenara konulur ve yan kenarları 3-4 cm. içe kıvrıldıktan sonra sarılarak rulo yapılır
* Milföyler tek tek açılarak bohça vb.şekil de verilebilir.
*Her börek sarıldıktan sonra fırın kağıtlı veya yağlanmış tepsiye dizilir,
*Üzerine yumurta sarısı sürülür
*İstenirse susam ,çörek otu atılır.
*200 derecelik fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder