Şerbet ılındı tadına baktırdım ve çok beğenildi.Demek ki,canlılığını yitiren kirazlarımızı şerbet yapabiliriz.ŞEKER HASTALARI buna hiç şeker koymadan biraz KURU ÜZÜM eklerse soğuk soğuk harika içilir...Sapları da şekeri dengeler zaten.Yani hem lezzetli,hem de sağlıklı olur...Evinde şeker hastası olan varsa hiç şekersiz pişirip tatlandırıcı koyabilir,kendisi de içerken şeker ekleyebilir.
MALZEMELER:
*Yarım kilo kiraz
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 litre su (pişene kadar bayağı suyunu çekiyor)
*1 adet çubuk tarçın
*3-5 karanfil
YAPILIŞI:
*Kirazları yıkayın
*Kiraz sapı faydalı olduğu için saplarını çıkarmadım
*Malzemeyi tencereye alıp 30 dakika kadar az ateşte pişirin.
*İster suyunu süzüm,isterseniz süzgeçten posasıyla geçirin.Tercih sizin...
**Hafif ekşi severseniz 1-2 adet limon tuzu koyabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder