Dün katıldığım HİNT YEMEKLERİ etkinliği SOFFA MUTFAK ATÖLYESİNDE Şef Emrah Bey önderliğinde yapıldı.Bloger arkadaşlarla hem eğlendik,hem de bol baharatlı,farklı tarifler öğrendik.
HİNT YEMEKLERİ SERİSİ 1
HİNDİSTAN CEVİZLİ CHUTNEY VE DOSA.
SİZLER İÇİN HEM YAPTIM,HEM SÜSLEDİM
Sevgili @lefandakli Emrah Şef'in uygulayarak anlattığı ve bizim aynısını yaptığımız yemeklerden ikisi. .
Ortadaki HINDISTAN CEVIZLI CHUTNEY
TARİFİ :
*1 adet hindistan cevizi
*1 diş sarımsak
*Yarım chilli (çekirdekleri ile)
*1 çay kaşığı hardal tohumu
*1 çay kaşığı köri tozu
*Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
*2 cm.soyulup doğranmış taze zencefil
*1 adet yeşil chilli
*40 ml.hindistan cevizi sütü
*20 ml.turşu suyu
*20 ml.zeytinyağ
*Tuz
YAPILIŞI
*Bir tavaya zeytinyağ,doğranmış biberler ve dövülmüş sarımsak sotelenir.
*Bir rondoya kabuğu kırılarak doğranmış olan hindistan cevizi atılır,çevrilir.Sonra diğer malzemeler konulup hafif dişe gelen ama çok kuru olmayan bir karışım hazırlanır.
*Sotelenen biberlerle karıştırılır ve servise sunulur.
*Şahsen bu yemek benim favorim oldu.Çok kolay ama çok farklıydı.Bayıldım.Bu yemek yanındaki dosalarala yeniyor.Dosadan koparıp içine koyulup yenilince bence şahane oldu..
DOSA..
TARİFİ
*50 gr.nohut unu
*50 gr un
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kimyon tohumu
*20 ml. (2 yemek kaşığı )zeytinyağ *1 çay kaşığı şeker
*Bütün malzeme karıştırılır ve 1 su bardağına yakın bir suyla boza kıvamında hazırlanır.Krepten biraz katı ama pişirince dürüm gibi kıvrılabilmesi için çok koyu olmasın ..
*Tavaya azıcık zeytinyağ dökerek 1 kepçe yayıyoruz.Arkalı önlü pişiriyoruz.
AFIYET ŞEKER OLSUN. .
Nohut unu harika,birazcık mısır ununu anımsatıyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder