MALZEMELER:(Bu ölçüyle 30 adet içli köfte çıktı)
HAMURU:
*500 gr.kısırlık bulgur
*1 kahve fincanı irmik
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1,5 su bardağı kaynar su
*1 yumurta
*1 kahve fincanı un
İÇ MALZEME:
*250 gr.az yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*50 gr.margarin
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*5-6 dal maydanoz
*Kırmızı biber,pul biber,karabiber
*Dövülmüş ceviz
**Haşlayarak yapmak isterseniz üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karışımı dökebilirsiniz..
**Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor,kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Önce İÇ MALZEMESİNİ yapalım ve soğumaya bırakalım
*Tavada yağı eritelim
*Soğanı incecik doğrayalım
*Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar kavuralım
*Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Tuzunu,kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım
*İyice soğuyana kadar bekletelim,istersek ceviz ekleyelim
HAMUR YAPILIŞI:
*Geniş bir kaba bulgur,irmik ve tuz konulur ve karıştırılır.
*Kaynar su dökülerek karıştırılır ve üzeri kapatılarak 10-15 dak.şişmesi beklenir.
*Elde biraz yoğurup yumurtayı kıralım ve biraz daha yoğurunca unu serpelim
*Yanımızda bir kapta su bulunsun,elimizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğuralım
*Hamurdan mandalina büyüklünde parçalar kopararak elimizi ıslatalım ve yuvarlayalım
*Galerilerim kısmına yapım aşamalarını koydum,yapılışına oradan bakabilirsiniz
*Baş veya işaret parmağımızla içini oyalım,parmağımızı ıslatarak elimizde çevire çevire inceltelim
*Bir çanak halini alınca soğuyan içten bir tatlı kaşığına yakın içine koyalım ve yine elimizi ıslatarak kapatalım
*Eğer çatlayan yer olursa minicik bir hamur alıp elinizi ıslatarak üzerini kapatabilirsiniz
*Köftelerin 2-3 parmak üzerine çıkacak kadar bol suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve kaynatalım
*Köfteleri yanyana gelecek şekilde orta ateşte kaynayan suya atalım
*Delikli kepçeyle çevirelim ve su üzerine çıkıncaya kadar 10 dak.kadar haşlayalım
*Delikli kepçeyle alıp servis tabağına dizelim
*Üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karıştırarak dökelim
*Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor.Çok kızgın olmayan yağa atıp pembeleşene kadar kızartalım..
AFİYET OLSUN..
Tüm tariflerim bloğumda,aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
facebook için https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
instagram için https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/
Twitter için https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak
Amann şu anda canım nasıl çekti.Erken bir saat olsaydı kesin yapardım.Çok lezzetli ve nefis görünüyor .Ay acıkmışımmı ne.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGülten Hanım yorumunuzu yeni gördüm ve çok mutlu oldum.Teşekkür ederim...
YanıtlaSil