Huzurlu Mutfak: İÇLİ KÖFTE (HAŞLAMA VEYA KIZARTMA)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

İÇLİ KÖFTE (HAŞLAMA VEYA KIZARTMA)




MALZEMELER:(Bu ölçüyle 30 adet içli köfte çıktı)

HAMURU:
*500 gr.kısırlık bulgur
*1 kahve fincanı irmik
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1,5 su bardağı kaynar su
*1 yumurta
*1 kahve fincanı un

İÇ MALZEME:
*250 gr.az yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*50 gr.margarin
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*5-6 dal maydanoz
*Kırmızı biber,pul biber,karabiber
*Dövülmüş ceviz

**Haşlayarak yapmak isterseniz üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karışımı dökebilirsiniz..
**Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor,kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:


Önce İÇ MALZEMESİNİ  yapalım ve soğumaya bırakalım
*Tavada yağı eritelim
*Soğanı incecik doğrayalım
*Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar kavuralım
*Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Tuzunu,kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocağı  kapatalım
*İyice soğuyana kadar bekletelim,istersek ceviz ekleyelim

HAMUR YAPILIŞI:
*Geniş bir kaba bulgur,irmik ve tuz konulur ve karıştırılır.
*Kaynar su dökülerek karıştırılır ve üzeri kapatılarak  10-15 dak.şişmesi  beklenir.
*Elde biraz yoğurup yumurtayı kıralım ve biraz daha yoğurunca unu  serpelim
*Yanımızda bir kapta su bulunsun,elimizi ıslatarak macun gibi olana kadar  yoğuralım
*Hamurdan mandalina büyüklünde parçalar kopararak elimizi ıslatalım ve  yuvarlayalım
*Galerilerim kısmına yapım aşamalarını koydum,yapılışına oradan  bakabilirsiniz
*Baş veya işaret parmağımızla içini oyalım,parmağımızı ıslatarak elimizde  çevire çevire inceltelim
*Bir çanak halini alınca soğuyan içten bir tatlı kaşığına yakın içine koyalım  ve yine elimizi ıslatarak  kapatalım
*Eğer çatlayan yer olursa minicik bir hamur alıp elinizi ıslatarak üzerini  kapatabilirsiniz
*Köftelerin 2-3 parmak üzerine çıkacak kadar bol suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım  ve kaynatalım
*Köfteleri yanyana gelecek şekilde orta ateşte kaynayan suya atalım
*Delikli kepçeyle çevirelim ve su üzerine çıkıncaya kadar 10 dak.kadar    haşlayalım
*Delikli kepçeyle alıp servis tabağına dizelim
*Üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karıştırarak dökelim
*Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor.Çok kızgın olmayan yağa atıp  pembeleşene kadar kızartalım..

AFİYET OLSUN..

Tüm tariflerim bloğumda,aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
facebook için https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
instagram için https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/
Twitter için https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak

2 yorum:

  1. Amann şu anda canım nasıl çekti.Erken bir saat olsaydı kesin yapardım.Çok lezzetli ve nefis görünüyor .Ay acıkmışımmı ne.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gülten Hanım yorumunuzu yeni gördüm ve çok mutlu oldum.Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil