Salçayı nasıl yapıyorsunuz diye soran takipçi arkadaşlara duyrulur.....
Bugün de sırada biber ve domates salçası var.Tabii benimki pratik çünkü güneşte bekletmek iyi hoş da, bu tozda bunu yapmak istemiyorum.Benim yemeklerim üzerleri kapalı ve temiz olmalı,yoksa içime sinmez..
MALZEMELER.
*2 kilo dolmalık kırmızı biber
*4-5 adet domates
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 kaşık zeytinyağ
**Miktarlar size bağlıdır,isterseniz sadece biber veya domates veya az biber çok domates yapabilirsiniz..
YAPILIŞI.
* Biberlerin sapını ve çekirdeklerini çıkarıp yıkıyoruz
*Doğrayıp rondodan geçiriyoruz
*Domatesleri de yıkayıp kabuğuyla beraber doğrayarak rondodan geçiriyoruz
*Tencerede birleştirip tuzunu ve yağını ekliyoruz
*Kaşıkla arada bir karıştırarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Suyunu çekip de etrafa sıçramaya başlayınca kapatabiliriz
*Daha da yoğun isterseniz altını daha da kısarak ve karıştırarak pişirin,dibine tutmasın
*Kavanoz kapakları yeni olursa daha iyi olur
*Kapakları bir tencerede kaynatıp kuruluyoruz
*Salçayı kavanozlara doldurup ağzını iyice sıkıyoruz
*Ters çevirip havasını aldırıyoruz
*Soğuyunca buzdolabının alt rafına diziyoruz
*Dışarıda ekşiyebilir,hava sıcak..
*Ama illaki dışarıda kalsın derseniz kavanozları kapatınca, büyük bir tenceredeki kaynar suda 5-6 dakika pişiriniz..Daha dayanıklı olur..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder