MALZEMELER:
*1 kilo kırmızı erik
*1 su bardağı toz şeker
*2,5 litre su
*Tarçın çubuğu ve karanfil
YAPILIŞI:
*Erikleri yıkayalım
*Erikleri yıkayalım
*Büyük bir tencereye tüm malzemeyi koyalım
*Erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirelim
*Biraz soğumasını bekleyip büyük bir mutfak kabına süzgeç oturtalım
*Erikleri süzgeçten geçirelim
*Posasını da elimizle( veya büyük bir kaşık veya kepçeyle) ezerek sadece çekirdeklerini bırakalım
**Posasını geçirirken alt kapta bulunan erik suyundan süzgeçteki eriklere kepçeyle döküp ıslatalım ki kolaylık olsun..
*Yeni kavanoz kapaklarını kaynayan suya atıp 1-2 dakika bırakalım
*İçinden çatalı kenarına tutturarak çıkaralım
*Kurulayalım
*Erik suyunu temiz kavanozlara doldurup kapaklarını iyice sıkalım
*Kavanozları ters çevirelim,havası gitsin
*Buzdolabının alt rafına veya güneş görmeyen bir yere koyalım..
**Ben hep buzdolabının alt kapağında tutarım..
**Daha da güvenli olmasını isterseniz kavanozları kapadıktan sonra da kaynar su dolu büyük bir tencerede dolu kavanozları 2-3 dakika kaynatabilirsiniz..Bence gerek yok...
**Daha da güvenli olmasını isterseniz kavanozları kapadıktan sonra da kaynar su dolu büyük bir tencerede dolu kavanozları 2-3 dakika kaynatabilirsiniz..Bence gerek yok...
Sağlıkla tüketmek dileğiyle,AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder