MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN:
*4 yumurta
*3 kahve fincanı toz şeker
*4 kahve fincanı un
*1 adet kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 kaşık kakao
*1 kaşık margarin veya tereyağ
*1 vanilya
*Pandispanya katlarını ıslatmak için 1 bardak süt
*Damla çikolata
*Ceviz
PANDİSPANYA YAPILIŞI:
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpıp kabartalım
*Şekeri ekleyerek 5-6 dakika krema gibi olana kadar mikserle çırpalım
*Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek 3-4 dakika daha önce düşük,sonra yüksek devirde çırpalım
*Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş kek kalıbına veya tepsisine dökelim
*5 dakika önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirelim
*Bir kürdan batırıp bakın,eğer temiz çıkıyorsa olmuştur.çok pişirmeyelim,sert olur
*Pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım
Kreması için,unları ve kakaoyu tencerede el mikseriyle karıştıralım
*Sütü karıştırarak ekleyelim ve tencereyi orta ateşe koyalım
*Karıştıra karıştıra kaynatalım
*Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip altını kapatalım
*Yağı ve vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar çırpalım
*Arada karıştırarak soğutalım
*Soğuyan pandispanyayı enlemesine 2 veya 3'e keselim
*En alt katı servis tabağına koyup kaşık yardımıyla süt ile ıslatalım
*Krema sürelim (yemek kaşığı veya spatula ile)
*Damla çikolata vb.ne istersek koyalım veya birşey koymayalım
*Diğer katları da ıslatıp krema sürelim
*Tüm pastayı kalan kremayla sıvayıp üzerini süsleyelim
*Buzdolabına kaldıralım,mümkünse soğuyunca üzerini kapatalım,dolap kokmasın..
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Instagramdan da takip edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder