DİYET FİNCAN KEK (TENCEREDE)
Çocuklar kek isteyince aklıma çeşit çeşit kekler geliyor ama tatlı,unlu,yağlı derken tadı kaçıyor.Ben de akşam olması sebebiyle diyet bir kek yapayım dedim.Yumuşacık olması için de TENCEREDE FİNCAN KEK yaptım.En azından kalorisi azaldı,üzüm takviyesiyle demiri çoğaldı..Yani içim rahat etti.Çok da beğendiler,o zaman paylaşma zamanı...
MALZEMELER.
*2 yumurta
*2 Yemek kaşığı bal veya 3_4 yemek kaşığı pekmez
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı yıkanıp süzülmüş kuruüzüm
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2-2,5 su bardağı kepekli veya tam buğday unu (Unu 2 kaşık azaltıp kakao koyabilirsiniz)
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
YAPILIŞI:
*Yumurtalar bal veya pekmezle 3-4 dakika çırpılır
*Su da eklenir
*Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır
*Yarım fincan unla unlanmış üzümler ve dilerseniz ceviz,fındık eklenir.
*Kaşıkla veya spatula ile karıştırılır.
*Tarçın da eklenir ve karıştırılır
*Küçük boy neskafe fincanları yağlanır
*Kek hamuru bölüştürülür
*Büyük bir tencereye dizilir,
*Tencere içine fincanların yarısına kadar su konulur
*Tencerenin ağzına bir mutfak havlusu gerilir (buhar keke damlamaması için)
*Kapağı sıkıca kapanarak altı açılır
*Tıkırdama sesi gelince altı kısılır ve 20 dakika hiç açılmaz
*20 dakika sonra açılıp kürdan testi yapabilirsiniz,batırın,eğer temiz çıkarsa pişmiştir
*Yine kapatın ve 15 dakika dinlensin
*Daha sonra fincanları çıkarabilirsiniz
DİYET KEKİNİZ HAZIR, AFİYET OLSUN...
Merhaba :) Kaç kaşık pekmez var kekte? Kaç kaşık olduğu yazılmamış da :) Harika görünüyor ilk fırsatta denemek istiyorum. Sevgiler
YanıtlaSilEvet haklısınız eksik kalmış,3 dolu yemek kaşığı pekmez yeterlidir ama biraz tatlı Severseniz 4 yapın derim.İyi günler dilerim
YanıtlaSilEvet haklısınız eksik kalmış,3 dolu yemek kaşığı pekmez yeterlidir ama biraz tatlı Severseniz 4 yapın derim.İyi günler dilerim
YanıtlaSilTeşekkür ederim ;) 5 yk kaşığı kadar bal koydum ve kakaolu yaptım, 8 adet çıktı, hamur biraz katı olunca (2 su b t. buğday unu koydum) biraz süt ekledim kek kıvamı olana kadar ama çok güzel oldu sağ olun ;) Fincan kekin beyaz şekerlisini eskiden yapardım ama epeyce bir kilo verip korumaya geçtikten sonra rafine beyaz şekeri çıkardım hayatımdan, kek, kurabiye yaparken kuru meyveleri kullanıyorum artık ve ilk kez ballı kek yaptım tadı çok güzel oldu ;) Tencerede olması da çok pratik ;) Sevgiler :)
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim, ellerinize sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim, ellerinize sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSil