MALZEMELER:
*4 adet kabak
*1 kase yoğurt ,eğer süzme olursa daha güzel olur.
*1 silme yemek kaşığı un (kaşığa unu doldurup kabın yanına sürüp fazlalığını alınca, yani kaşıkta dümdüz duran malzemeye SİLME denir.).
*1-2 diş sarımsak
*Yarım demet dereotu
*Varsa dövülmüş ceviz
*Sevenler için pul biber,toz kırmızı biber,nane,sumak..
YAPILIŞI:
*Kazıdığımız kabakları yıkayıp rendeliyoruz
*Tava veya tencereye suyunu biraz sıkarak koyup unu da ekliyoruz
*Az ateşte suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyoruz
**Un ,kabağın fazla suyunu alıyor,bazı kabaklar çok sulu.
*Suyunu çekince kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
*Bu arada yoğurt,rendeden geçirdiğiniz sarımsak ve 1 tutam tuzu iyice karıştırıyoruz
*Soğuyan kabaklarla karıştırıyoruz
*Doğradığımız dereotlarını da ekliyoruz
*Ceviz ve baharat koymak isteyen onları da ekleyebilir,daha lezzetli olur
*Servis tabağına alınca üzerine de ceviz, baharat ve dereotu konulabilir..
AFİYET OLSUN..
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder