MALZEMELER:
*1,5 su bardağı yeşil mercimek
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*1-2 adet sivri biber
*1 çorba kaşığı dolusu salça (biber ve domates karışık salça olabilir)
*Yarım çay bardağı erişte
*2 tatlı kaşığı tuz,isteğe bağlı olarak nane,kırmızı biber,maydanoz
*6 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
*Yeşil mercimeği ince delikli süzgeçte bol suyla yıkayalım,kenara alalım
*Ocağı yakıp çorba tenceresine sıvıyağı koyalım ,soğanı küp küp doğrayalım
*Uzun saplı bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika az ateşte kavrulmasını bekleyelim
*Soğan kavrulurken sivri biberleri incecik doğrayıp tencereye atalım
*Salçayı da ekleyip yine az ateşte kokusu çıkana kadar karıştıralım
*Altı tutarsa yarım bardak su ekleyin
*Yıkanmış mercimekleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım
*Sıcak suyu ekleyip tuzunu da atalım
*Kapağını yarım kapatıp pişmeye bırakalım
*15 dakika kadar sonra mercimekler piştiğinde erişteyi ekleyelim
*7-8 dakika da eriştelerle birlikte pişirelim
*Aşırı kaynatırsak erişteler çok hamur olur.
*Çorba dinlenirken de pişmeye devam edecektir,kıvamı tam olur o zaman
*Çorba piştiğinde katı olursa, 1 su bardağı kaynar su koyup 1-2 dakika kaynatalım,,
*İstediğimiz baharatlardan atalım.
*Maydanoz da doğrayabiliriz..
*Daha süslü olmasını isterseniz sos tavasında 1 kaşık istediğiniz yağı kısık ateşte ısıtıp 1'er çay kaşığı nane ve kırmızı biberi içine atın, 2-3 saniyede ateşten alın ve çorbanın üzerinde gezdirin..
AFİYET OLSUN..
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder