MALZEMELER:
*4 adet elma
*2 kaşık toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 avuç dövülmüş ceviz (ne miktarda isterseniz)
HAMURU İÇİN:
*125 GR. yani yarım paket tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri (tariflerde 1 su bardağı yazar genelde ,bu kadar şekere ihtiyaç yok,gereksiz)
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı kepekli un (evde yoksa şart değil )
*2 bardak un
YAPILIŞI:
*Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım,çekirdeklerini çıkarıp rendeleyelim
*Bir tava veya küçük tencereye elma rendesini ve şekeri koyup az ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim
*Altını tutup yanmasın dikkat edelim
*Kapatınca tarçın ve cevizi ekleyelim,buzdolabına koyup soğumaya bırakalım
*Tereyağ,sıvıyağ ve pudra şekerini (normal şeker de olabilir) krema gibi olana dek elimizle karıştıralım
*Yumurtayı da ekleyelim,karıştıralım
*Unları ,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyelim
*Elinize yapışırsa biraz daha un ekleyin,tam toparlansın
*Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletelim
*Dolaptan alınca hafif unladığımız tezgahta merdaneyle çok ince olmadan, dikdörtgen şeklinde açalım
*Soğuyan elmalı içi hamurun üzerine tamamen yayalım*Uzun kenardan kaldırarak rulo sarmaya başlayalım
*Rulo bitince eğer hava sıcaksa iki parçaya bölüp ,yine buzdolabına koyalım
*10 dakika sonra alıp 2 parmak eninde dilim dilim keselim
*175 derecede hafif kızarana kadar pişirelim,çok kızarmasın
*Tepsiyi çıkarıp soğutalım
*Tam soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
canım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık
YanıtlaSil