MALZEMELER:
*200 gram pancarlı ( veya herhangi çeşit) makarna
*1 su bardağı pirinç
*Çeyrek bardak sıvıyağ veya 2 kaşık tereyağ
*1 litre su
*1 tatlı kaşığı tuz makarnaya,1 tatlı kaşığı da pirinci bekletme suyuna atılacak
YAPILIŞI:
*Tencerede 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz kaynatılır
*Yağ eklenir
*Kaynayan suya atılan makarnalar 5-6 dakika pişirilir
*Ocağın altı kısılarak, süzülüp yıkanan pirinçler tencereye alınır.
*Birlikte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
*Pancarlı makarna çok lezzetli,pirince de rengi geçti,yemek harika oldu.
*Ama her çeşit makarnayla da yapılabilir.
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder