Sizlere Şahane bir tarifim var👋👋
KADAYIFLI REVANİ
Yaptığım en güzel tatlılardan biri oldu, dün akşam misafirlerim için yapmıştım, o kadar beğenildi ki sizlere tarifi güvenle veriyorum 💞
Birisi içinde havuç var sandı, birisi de portakal kabuğu 😀😀
Aslında bu efekti verenler eşsiz revani lezzeti ve kavrulmuş kadayıftı💗
Uzun anlatım videosunu you tube kanalıma koydum, burası için de hızlandırmıştım, bir anlık yanlışlıkla 1 saatlik emek uçtu gitti, bir ara düzenleyebilirsem eklerim videoyu, söz vermiş olmayayım🌺
Siz profilimdeki linke tıklayarak tarifi uzun uzun seyredebilirsiniz 💕💕
Kanalıma Abone olmayı unutmayın olur mu, beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum
💗💗💗💗💗
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı tepeleme toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
KEKİ İÇİN
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Dövülmüş ceviz
2 su bardağından biraz eksik kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için toz fıstık, ceviz, hindistan cevizi veya fındık
*
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayalım
Su ve şekeri derin bir tencereye koyup karıştıralım
Orta ateşte kaynamaya bırakalım
Kaynadıktan sonra ocağı biraz kısıp 2_3 dakika daha pişirelim
Ocağı kapatıp soğuması için kenara alalım
KEKİN YAPILIŞI
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım
(Yumurtalara toz şekeri bir kaç defada ilave ediniz)
Sıvıyağı ilave edelim
Yoğurdu ilave edelim
İrmiği koyalım
Bu malzemeleri eklerken çok çırpmayalım, karışsın yeterli
Daha sonra kavrulmuş kadayıfı ekleyelim, dövülmüş cevizi koyalım
Spatula ile altta üste karıştıralım
Unu, kab.tozu ve vanilyayi da ekleyerek en başta çırparak kabarttığımız yumurtaları söndürmeden harca yedirelim burada da spatula veya kaşık kullanabilirsiniz
Yağlanmış tepsiye harcı dökerek 165_170 derecede kizarana kadar pişirelim
Keki fırından alalım
5_6 dakika bekletelim, ilk sıcaklığı geçsin
Daha sonra oda ısısında Soğumuş olan şerbeti kekin her yerinde gezdirelim
Şerbeti döktükten sonra veya dökmeden önce keki dilimleyelim ki şerbeti iyi çeksin
Üzerini kapatmadan iyice doğutalım
İstediğimiz şekilde süsleyelim
Hindistan cevizi ceviz vs herşey olur, öylece de kalabilir her şekilde çok güzel bir lezzettir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder