Huzurlu Mutfak: EL AÇMASI TADINDA ISPANAKLI BÖREK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

EL AÇMASI TADINDA ISPANAKLI BÖREK

Günaydınnnnn ♥️♥️
Dün yaptıklarımın tariflerine başlıyorum, kaydetmeyi unutmayın, her zaman bakıp yapacağınız tariflerdir , emin olun❤️
Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum, sevgilerle


🏵️MALZEMELER
3 yufka
SOS MALZEMESİ
2 yemek kaşığı  tereyağı
1 Ajda çay bardağı ölçüsünde zeytinyağ, ben her zaman sızma zeytinyağı kullanıyorum
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Su koymadım, gerçekten el açması görünüşüne ve lezzetinde oldu, kesinlikle tavsiye ederim, yapın, herkes parmaklarını yiyecek 👋👋👋
İÇ MALZEME
Yarım kg ıspanak
1 iri taze soğan
Biraz doğranmış maydanoz
1 adet yumurta
1, 5 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı biber ve pul biber
♥️♥️♥️♥️
İÇ MALZEME YAPILIŞI
Güzelce yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanak, maydanoz ve küp küp doğranmış soğanı derin bir kaba alalım
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz dökerek bu malzemeyi elimizle ovalım
Sebzeler iyice yumuşayıp suyu salacak
Ayrı bir tavada sotelemeye kesinlikle gerek yok
Suyunu iyice sıkalım
Bir kaba alıp üzerine yumurtayı ve baharatları ekleyelim
Güzelce karıştıralım
İç malzeme hazırdır

TAMAMLAMA
Bir adet yufkayı tezgaha serelim
Sos malzemelerini karıştırıp üçte birini yufkamıza iyice sürelim
Hatta kaşıkla serptikten sonra tüm yufka ya elinizle gezdirirseniz mükemmel olur
Yufkanın bizden tarafını biraz kıvırıp 2 kat gibi yapalım o kısmet iç malzemenin üçte birini döşeyelim
Kenarlardan biraz kıvırarak rulo halinde saralım ve kendi etrafında döndürüp yuvarlak şekle getirelim
Yağlanmış tepsimizin ortasına yerleştirelim
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp bunları ortadaki böreğin çevresine dolayalım
1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı kadar yağı iyice karıştırıp böreğin her yerine, yanlar boş kaldıysa oralar  da dahil sürelim
185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder