Huzurlu Mutfak: EL AÇMASI BÖREK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

EL AÇMASI BÖREK


Kıyır kıyır ,enfes bir börek..



(Kıymalı_Patlıcanlı)
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
40 cm.lik büyük bir tepsi için
6 su bardağı un

1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmadı için 3_3,5 su bardağı su
Suyu yavaş yavaş ekleyelim ki hamur tam kıvamında olsun
İÇ MALZEME
350 gr.kıyma
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık salça olursa daha güzel olur)
3 adet patlıcan
Tuz,karabiber,pul biber
Doğranmış maydanoz
💖
ARALARA
Sıvıyağ
ÜZERİNE
1 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
İÇ MALZEME
1💕
Alaca doğranıp küçük küpler şeklinde doğranmış patlıcanları tuzlu suya koyalım
2💕
Küçük bir tencereye biraz sıvı Yağ koyalım.
İnce doğranmış soğan ve biberi ekleyelim
2_3 dakika kavrulsun
Kıymayı ilave edelim
Çok kavurmayalım rengi dönsün yeterli
Salça ekleyelim karıştıralı
Suyunu iyice sıktığımız patlıcanları ekleyelim.
Karıştırıp baharat tuz atalım
Bazı patlıcan çok su verir bu iç malzeme için iyidir patlıcanlar güzelce yumuşar
Eğer suyu bittiği halde patlıcanlar sertse biraz sıcak su ekleyelim
Patlıcanlar yumuşadığında doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatalim
HAMURU
Unu derin bir kaba koyalım
Tuz ekleyelim
Yavaş yavaş ılık su ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğuralım
24 adet bezeye bölelim
Üzerini kapatarak en az 30 dakika dinlendirelim
Videoda görüldüğü gibi hafif ummayarak pasta tabağı büyüklüğünde açıp yağlayalım üstüste 12 adet bezeye açıp araları yağlayarak dizelim.
Hepsini birden elimizle çekiştirerek tepsi boyutuna getirelim
İç malzemeyi döşeyelim
Aynı işlemi diper 12 bezeye yapıp iç malzeme üzerine kapatalim
Sarkan kısımları kıvırarak şekil verelim
Böreği keselim
Kare kare de çok güzel oluyor
Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürelim
185 derecedeki sıcak fırında kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder