Huzurlu Mutfak: DEREOTLU TAM BUĞDAY UNLU EKMEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

DEREOTLU TAM BUĞDAY UNLU EKMEK



Panomu @kanaviceaskina__ hazırladı.Çok çok teşekkür ederim. .
MALZEMELER
500 gr.#söke tam buğday un (1 kutunun içinde 2 paket un var)
1,5 su bardağı hafif sıcak su
1 paket maya
Yarım demet dereotu


YAPILIŞI 
Un ve maya karıştırılır
Sıcağa yakın suyu ve azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim,incecik dereotunu da ilave edelim
Hamur ele çok yapışırsa normal unla toparlayalım
Üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalandıralım
Hamur 2 katı hacmine ulaştığında hamuru yoğuralım
İstediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
İstersek hamuru bütün olarak tepsiye yerleştirelim
En az 1 saat tepsi mayası için bekletelim
İstersek üzerini bıçakla çizelim
Ekmeklerin üzerine fırça ile  süt veya su sürerek susam,ayçekirdeği vs.serpelim
Fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyalım ki ekmekler yumuşacık pişsin
Fırını 250 derecede ısıtalım
Ekmekleri fırına koyalım
15 dak sonra ısıyı 200 dereceye düşürelim
Kızarıncaya kadar pişirelim
Tepsi mayası çok önemli,sabırla beklerseniz bunlar gibi yumuşacık ekmekleriniz olacaktır.
AFİYET ŞEKER OLSUN 
İnstagramda Huzurlu _Mutfak Facebook ve Twitter 'da Huzurlu Mutfak olarak beni takip edebilirsiniz. .

3 yorum: