MALZEMELER:
*3 portakal
*2 yumurta
*5 kaşık şeker
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2,5 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
*Portakalları dilimlerine ayırıp rondodan geçirelim
*Şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpalım
*Yağı ve portakal püresini ekleyerek çırpalım
*Birlikte elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı iki üç defada ekleyerek spatula veya büyükçe bir kaşıkla yavaşça ilave edelim
*Portakal kabuğu rendesi de ekleyerek karıştıralım
*Mümkünse margarin veya tereyağla yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza dökerek tezgaha bir kaç kez vuralım ,havası çıksın ve böylece eşit kabarsın
*5 dakika önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirelim
*Mutlaka ortasına kürdan veya bıçak batıralım,temiz çıkarsa olmuştur..
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder