Huzurlu Mutfak: PORTAKALLI KEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PORTAKALLI KEK

Portakal kabuğunda vişneli jöle yapmıştım ya,kabuklarını aldığım portakalları bu keki yaparak değerlendirdim.Mis kokulu,doygun bir kek oldu..






MALZEMELER:

*3 portakal
*2 yumurta
*5 kaşık şeker
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2,5 su bardağı un
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya
*Portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

*Portakalları dilimlerine ayırıp rondodan geçirelim
*Şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpalım
*Yağı ve portakal püresini ekleyerek çırpalım
*Birlikte elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı iki üç defada ekleyerek    spatula veya büyükçe bir  kaşıkla yavaşça ilave edelim
*Portakal kabuğu rendesi de ekleyerek karıştıralım
*Mümkünse margarin veya tereyağla yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza  dökerek tezgaha bir kaç  kez vuralım ,havası çıksın ve böylece eşit  kabarsın
*5 dakika önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırında iyice kızarana kadar    pişirelim
*Mutlaka ortasına kürdan veya bıçak batıralım,temiz çıkarsa olmuştur..

AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder