Uzman TV çekimi olduğu gün,çekim ekibine yaptığım kek gerçekten güzel oldu.Aceleyle bazen daha güzel şeyler çıkar ya,aynen öyle.Basit ve ekonomik tarifli bu keki.bu soğuk günlerde yapmanızı öneririm.
MALZEMELER:
KEK İÇİN: (Malzemeler oda ısısna gelince yapalım)
*3 yumurta
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 portakal suyu
*Portakalın rendelenmiş kabuğu
*2,5 su bardağı un
*1 kabartma tozu,1 vanilya
PELTE İÇİN:
*2 portakalın suyu
*1 kaşık nişasta
*1 kaşık toz şeker
*1 vanilya
YAPILIŞI:
*Yumurtaları şekerle birlikte ,şeker eriyene ve beyazlaşana kadar çırpalım
*Portakal suyunu ve yağı da ekleyerek çırpalım
*Portakal rendesini ve elenmiş olan un,kab.tozu ve vanilyayı da ekleyerek kaşık,tel çırpıcı veya spatula ile alttan üste doğru karıştıralım
*Yağlayıp unladığımız kek kalıbı, 20-22 cm.tepsi veya tart kalıbına boşaltalım
*175 derecedeki fırında 30-35 dak.pişirelim
*Pişince 5 dak.fırında tutup öyle çıkaralım ki sönmesin
PELTE İÇİN:
*Malzemeleri sos tavasına koyup tel çırpıcıyla çırparak pişirelim (vanilya hariç)
*Kaynadıktan sonra bir dakika daha pişsin
*Altını kapatınca vanilya ekleyerek karıştıralım
*Kekimizin üzerine dökelim
*Soğuyunca servise hazırdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder