MALZEMELER:
*125 gr.tereyağ
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
*1,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı zencefil
*Hamurun yarısı için 1 çorba kaşığı kakao
*1 paket vanilya
(Un,nişasta,zencefil ve vanilyayı eleyelim)
(Un,nişasta,zencefil ve vanilyayı eleyelim)
*Hamuru kurabiyeye yapıştırmak için bal
*Renkli şeker hamuru
*Merdane
*Şekilli kalıplar
*Varsa silikon hamur açma örtüsü
YAPILIŞI:
*Oda ısısındaki margarinle pudra şekerini iyice karıştıralım
*Kakao hariç diğer malzemeyi koyarak poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğuralım
*2 renk istiyorsak yarıya bölüp yarısına kakao ekleyip yoğuralım
*Hamurları streç filme sarıp veya buzdolabı poşetine koyarak 30 dak.buzdolabında bekletelim
*Çıkardıktan sonra tezgaha hafif pudra şekeri serperek hamuru açalım
*Kalıplarla keselim ve 175 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.Kenarları kızarınca alabilirsiniz
*Kurabiyeleri iyice soğutalım
*Şeker hamurundan bir bölüm alıp diğerini yine saralım,hemen kuruyabilir
*Hamuru yumuşatıp silikon üzerinde veya pudra şekeri serperek açalım
PÜF NOKTALARI:
*Aynı kalıplarla keselim ve kurabiyelerin üzerine bıçakla hafifçe BAL sürerek yapıştıralım
*Hamur üzerine başka renk yapıştıracaksak SU sürerek yapıştıralım
*Renkler ve dizayn bizim hayal gücümüze kalmış
*Şeker hamuru oda ısısında saklanmalı,BUZDOLABINA KOYMAYINIZ..
*Hepsi bitince üzerlerini sıkıca kapayalım,hamurumuz düzgün kalsın..
*Hamur ölçüs az gelirse,malzemeyi tam iki katıartırabilirsiniz,ben iki katı yaptım,büyük bir tepsi oldu..
*Hamur ölçüs az gelirse,malzemeyi tam iki katıartırabilirsiniz,ben iki katı yaptım,büyük bir tepsi oldu..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder