MALZEMELER:
* Yarım kilo iri doğranmış dana veya kuzu eti
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
* 2-3 adet yeşil ve kırmızı biber
*1 adet havuç
*1 kase bezelye
*2 adet domates
*3 adet küçük patates
*2 tatlı kaşığı tuz ve baharatlar
*Süslemek için maydonoz
YAPILIŞI:
*Etler düdüklü tencerede 10-15 dakika haşlanır.
*Başka bir tencerede sıvıyağ,küp doğranmış soğan,sarımsak, biberler ve havuç kavrulur.Haşlanmış etler eklenip birlikte 4-5 dk daha kavrulur.Domatesi,bezelyesi ve küp doğranmış patatesi eklenir.
*3 bardak kaynar su ,tuz ve baharatlar konulup kısık ateşte 25-30 dk.pişirilir.
*Maydonozla süslenir.
Eğer normal tencerede yaparsanız ısınan tencereye etleri koyup suyunu salınca doğranmış soğan,sarımsak ve biberlerle birlikte kavurun.2 bardak sıcak su ekleyip ağzı kapalı şekilde etler yumuşayana kadar pişirin.Diğer malzemeleri de ekleyerek 2-3 bardak sıcak suyla pişirip yemeği tamamlayın.Tuz ve baharatlarını en son atın.
Az yağlı ,sebzeli bir et yemeği... AFİYET OLSUN
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız.
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder