MALZEMELER:
Hamuru İçin:
*2 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 bardak süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu (mayalı olsun derseniz sadece 2 tatlı kaşığı maya koyun bunu koymayın)
*Ele yapışmayacak şekle gelene kadar gereken un
*Bezelerin aralarını yağlamak için sıvıyağ
*Resimdekinde 2 tatlı kaşığı kuru maya var.Fakat mayasız yapınca şekli daha vurgulu oluyor.Tercih sizin
*Resimdekinde 2 tatlı kaşığı kuru maya var.Fakat mayasız yapınca şekli daha vurgulu oluyor.Tercih sizin
İçi İçin:
*Haşlanmış ve ezilmiş 2 patates
*1 kaşık beyaz peynir
*1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
*Tüm malzemeyi karıştırıp yavaşça un ilave ederek yoğurun.
*Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
*12 adet beze oluşturun,
*6 bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağlayıp üst üste koyun
*Diğer 6 bezeyi de aynı yapın
*6 'lı grubu merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açarak büyütün
*Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın
*Bu ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimlere ayırın
*Her dilimi katları görünecek şekilde çevirin
*Merdaneyle biraz açarak ( arzu ettiğiniz) içi koyun
*Poğaça şeklinde kıvırıp kenarlarını bastırın
*Diğer 6'lı grubu da aynı hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı veya tereyağ sürüp 185 derecede kızarana kadar pişirin.
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın
Twitter'da Huzurlu mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder