MALZEMELER:
*Yarım adet oda ısısında margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı sıvıyağ (eğer kekim küçük olsun derseniz sıvıyağ koymayın.)
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker (varsa pudra şekeri koyun, daha süngerimsi yapar)
*1 çay bardağı süt
*1 limonun suyu ve 2 limon kabuğu
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya veya yarım şişe vanilya özütü (marketlerde var)
*2,5 su bardağı elenmiş un
YAPILIŞI:
*Yumuşamış margarin.sıvı yağ ve toz şekeri krema haline gelene kadar 5-6 dakika çırpın
*Yumurtaları tek tek ilave edin ve her birinin iyi karışmasını sağlayın (mixerin devri orta olsun)
*Sonra ılık sütü,limon suyunu,rendelenmiş kabuğunu ekleyip karıştırın.(limon kabuğunu rendelerken beyazına inmeden sarısını rendeleyin,acılık vermesin)
*Unla beraber kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek harca ekleyin.
*Artık mixerle çok karıştırmayalım ,karışım bütünleşince tamamdır.
*Dikdörtgen veya yuvarlak ,istediğiniz şekildeki yağlanmış kalıba dökün,üstünü kaşıkla düzeltin
*Dikdörtgen veya yuvarlak ,istediğiniz şekildeki yağlanmış kalıba dökün,üstünü kaşıkla düzeltin
*5-6 dakika önceden ısıtılmış180 derecede 25-30 dakika pişirin
*Fırınlar farklıdır,ortasına kürdan batırın,temiz çıkarsa pişmiş demektir.
ÜZERİ İÇİN:
*2 dolu kaşık pudra şekeri ,yarım çay bardağı su ve yarım limon suyunu karıştırıp ılınan kek üzerine sürüyoruz.
AFİYET OLSUN
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder