*2'li milföylerden oluşan 1 paket milföy hamuru (10 tane 2'li var pakette)
*500 gram tavuk kuşbaşı
*1 adet soğan
*1 büyük veya 2 küçük domates
*2-3 adet sivri biber
*3-4 kaşık sıvı yağ
*1adet yumurta (sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1'er çay kaşığı karabiber,köri,kırmızı biber,nane
*Çörekotu,susam
**Küçük tepsi için yarım paket kullanıp,malzemeyi yarıya indirebilirsiniz..
YAPILIŞI:
*Milföy hamurunu iç malzeme soğurken çıkaralım ki çok yumuşayıp açılması zor olmasın.
*Tavaya sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı koyup 2-3 dakika kavurun
*Sonra tavuk kuşbaşını ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin ve altını kapatın
*Domatesi ve ince doğranmış biberleri ekleyin
*Tuzunu ve baharatlarını atıp soğumaya bırakın
*2'li milföyü hafif unlanmış tezgahta uzunlamasına açın yani dikdörtgeni uzatın ve genişletin
*Uzun kenara iç harçtan 2 kaşık yayın ve rulo haline getirin
*İlk ruloyu kendi etrafında döndürüp yuvarlak yapın,yağlanmış tepsinin ortasına koyun
*Diğer 2'li milföyleri de aynı şekilde rulo yaparak ortadaki yuvarlağın etrafına dolayın ve milföyleri tamamlayın
**Milföy kabaracağı için sarma ve dolama işlemlerini sıkıştırmadan,biraz aralıklı yapın..
*Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu atın,
* 185-190 derecede kızarana kadar pişirin (30 dakika kadar)
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder