Huzurlu Mutfak: TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ

Geçenlerde sevgili arkadaşım Derya'ya gitmiştik.Kendisi bankacı,çok da yoruluyor ama bize özene bezene çok güzel bir börek yapmış.Ben de bu tarifi sayfama taşımak  istedim.Gerçekten misafire layık bir börek.Tarif için Derya'ya çok teşekkür ederim.Kokusu hala burnumuzda...






MALZEMELER:

*2'li milföylerden oluşan 1  paket milföy hamuru (10 tane 2'li var pakette)
*500 gram tavuk kuşbaşı  
*1 adet soğan
*1 büyük veya 2 küçük domates
*2-3 adet sivri biber
*3-4  kaşık sıvı yağ
*1adet yumurta  (sarısı üstüne)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1'er çay kaşığı karabiber,köri,kırmızı biber,nane
*Çörekotu,susam
**Küçük tepsi  için yarım  paket kullanıp,malzemeyi  yarıya indirebilirsiniz..

YAPILIŞI:

*Milföy hamurunu iç malzeme  soğurken çıkaralım ki çok yumuşayıp açılması  zor olmasın.
*Tavaya sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı koyup 2-3 dakika kavurun
*Sonra tavuk kuşbaşını ekleyip  suyunu salıp çekene kadar pişirin ve altını kapatın
*Domatesi ve ince doğranmış biberleri ekleyin
*Tuzunu ve baharatlarını atıp soğumaya bırakın
*2'li milföyü hafif unlanmış tezgahta uzunlamasına açın yani dikdörtgeni uzatın ve genişletin
*Uzun kenara iç harçtan 2 kaşık yayın ve rulo haline getirin 
*İlk ruloyu kendi etrafında döndürüp yuvarlak yapın,yağlanmış tepsinin ortasına  koyun
*Diğer 2'li milföyleri de aynı şekilde rulo  yaparak ortadaki yuvarlağın etrafına dolayın ve  milföyleri   tamamlayın

**Milföy kabaracağı  için sarma  ve  dolama  işlemlerini sıkıştırmadan,biraz aralıklı yapın..

*Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu atın,
* 185-190 derecede kızarana kadar pişirin (30 dakika kadar)

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder