Merhabalar . ..
Şef Vedat Başaran önderliğinde Nar Lokantasında Tropicana Meyve Suları kullanarak yaptığımız tariflerden biri ve hatta en Orjinali de buydu.
Şeftali tadı lokumlarda çok güzel hissedildi.Ve pudra şekerine bulayarak tüketime hazırlanan lokumlar dan bir miktarı şu anda şekerliğimde duruyor.Kim yediyse bayıldı ve en güzeli nemlenip yapışmadılar. Sizlere de tavsiye ederim.Hem bu lezzeti hem de Bloğumdaki şeftalili tadları denemelisiniz..
MALZEMELER
2 litre Şeftali suyu
1,5 kg. toz şeker
200 gr.nişasta
2 gr.limon tuzu
YAPILIŞI
Yukarıda yazan tüm malzemeler 1,5 saat az ateşte karıştırılarak pişirilir
Nişasta serili büyük tepsiye dökülür
Ertesi gün karelere kesilir
Bolca pudra şekerine bulayarak şekerliğe doldurulur .
Kaç gün oldu,asla nemlenip yapışmadı,bugün arkadaşıma ikram ettim ilk günkü gibi duruyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder