Basının usta kalemleri ve ben YESAM - Yemek
Sanatları Merkezi- Başkanı Vedat Başaran
ile mutfağa girdik
TROPICANA ŞEFTALİ NEKTARI BURSA İLE
ÖZEL TATLILAR YARATTIK
Türkiye’nin
lezzetli meyvelerini, yetiştikleri bölgeden toplayan ve dünyaca ünlü meyve suyu
uzmanlığı ile kısa sürede meyve suyu pazarında güçlü bir yer edinen Tropicana,
YESAM Başkanı Vedat Başaran önderliğinde basın mensuplarıyla birlikte keyifli
bir workshop’a imza attı. Şeftalilerinin
meşhur olduğu Bursa’dan toplanarak işlendiği Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile
tatlılar yaparak yeni lezzetler oluşturdular. Klasikleşmiş tatlıların,
Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile buluştuğu workshop’ta hazırlanan farklı
lezzetler büyük beğeni topladı. Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Şeftalili
Kek, Şeftalili Sorbe, Şeftalili Çikolatalı Sufle ve Şeftalili Lokum hazırlandı.
Öğle yemeğinde
tadına bakılan lezzetlere, Vedat Başaran’ın yerel meyvelerin hikayesi ilgili keyifli sohbeti eşlik etti.
Dünyanın 1 numaralı meyve suyu
markası Tropicana tarafından Nur-u Osmaniye’de yer alan Nar Lokanta’da
Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerinin yeme-içme yazarlarıyla “’Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Özel
Tatlılar “konulu bir workshop düzenlendi. Gurme şef Vedat Başaran
önderliğinde mutfağa giren basın mensupları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa
kullanarak klasikleşmiş tatlıları yeniden yorumladı. Mutfağa girenler arasında
PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler Kıdemli Pazarlama Müdürü Osman Dilber ve
PepsiCo Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik de vardı.
Gruplara ayrılıp ekip olan basın
mensupları, gurme şef Vedat Başaran’ın önderliğinde küçükten büyüğe herkesin
sevdiği tatlıları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile hazırladılar. Keyifli
etkinlik sırasında Başaran, meyvelerin tarihi ve mutfakta kullanımıyla ilgili
küçük bilgi notları da aktardı.
Aşağıdaki fotoğrafta Şef Vedat Başaran ve PepsiCo Türkiye Gazsız içecekler Kıdemli Pazarlama Müdürü Osman Dilber Bey görülmekteler..
Renkli görüntülere sahne olan mutfaktaki workshop’ta Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Şeftalili Kek, Şeftalili Sorbe, Şeftalili Çikolatalı Sufle ve Şeftalili Lokum hazırlandı.
Konuklar, kendi hazırladıkları
farklı lezzete sahip tatlıları, öğle yemeğinde keyifli bir söyleşi eşliğinde
tattı.
Yemek sırasında keyifli sohbet edildi, hazırlanan lezzetler tadıldı.
Ben de naçizane bu güzel lezzetleri fotoğraflamaktan çok mutlu oldum..
Lokum şeftali tadında oldu ve günlerdir nemlenmeden şekerliğimi süslüyor.Alt -üst Kek de pamuk gibi ve mis kokulu oldu.Tarifler bloğumda aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
Tropicana Şeftali Nektarı Bursa’nın klasikleşmiş tatlılara kattığı tat,
konuklar tarafından oldukça beğenildi. PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler
Pazarlama Müdürü Osman Dilber, “Tropicana Türkiye pazarına 3 yıl önce girdi.
Türk tüketicisinin en çok tükettiği aromaları ambalajlı meyve suyu olarak
sunduk. Türkiye’nin tercih edilen yerel meyvelerini, isimleriyle özdeşleşmiş,
en bilinen yörelerinden topladık. Bu yüzden kutularımızın üzerine meyvenin
geldiği şehri yazan tek markayız” diye konuştu.
En iyi ve en lezzetli meyve için çiftçilerin
eğitimine de katkıda bulunduklarını belirten Dilber; “Tropicana olarak
hammaddemizi oluşturan, ülkemizin hazineleri olan yerel meyveleri korumak
amacıyla “Tropicana Bahçe Okulları Projesi”ni hayata geçirdik. Türk
meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlayacağına inandığımız
projemizi pilot bölge olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde başlattık.
Ardından Malatya ve Amasya’da çiftçilerimizi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu
Eğitim Merkezi BÜYEM ile eğitip sertifikalandırdık. Temel hedefimiz yerel
meyvelerle ilgili mirasın korunması ve sürdürülmesidir” dedi.
Mevsiminde yerel meyvelerle Türk tüketicisinin sofralarında yer alan
Tropicana’nın; “%100 Elma SuyuAmasya”, “KayısıNektarı Malatya”, “ŞeftaliNektarı Bursa”,
“VişneNektarıAfyon”, “KarışıkMeyveNektarıAnadolu”, “Nar Nektarı Antalya”,
“AyvaNektarıGeyve”, “%100 Domates Suyu Çanakkale”, “ÇilekNektarıSilifke”
çeşitleribulunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder